Algemene informatie

Marielle Braanker Galerie Glas +
Glaskunstenaar | Zwijndrecht

Marielle Braanker Galerie Glas + Mariëlle Braanker is ruim 25 jaar werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Ze is op het idee gekomen om met glas te gaan werken toen ze een stapeltje glas zag liggen, gewoon van een gebroken vensterruit. Daarvoor was ze altijd al bezig met tekenen, schilderen en andere beeldende vormen. Nadat ze met glas ging werken is ze daar nooit meer mee opgehouden.

Ze heeft een eigen techniek ontwikkeld waarmee eigenlijk alle vormen en ideeën uitvoerbaar zijn. Dit is de reden waarom ze nog steeds is geboeid door het materiaal. Alle objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, op maat gesneden met een glassnijder en vervolgens aan elkaar gehecht met transparante lijm.

Door de vele mogelijkheden en de veelzijdigheid van de kunstenares heeft ze in die jaren aan een stuk door de meest uiteenlopende opdrachten uitgevoerd voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Zoals prijzen, logo’s en abstracte werken of figuratieve voorstellingen.

In 1997 heeft ze haar eigen galerie in Zwijndrecht geopend. Ze heeft veel geëxposeerd in het binnen- en buitenland. Haar werk is inmiddels over de hele wereld te vinden.

Telefoonnummer
0786123325

E-mail
info@marielle-braanker.nl

KvK-nummer
Niet opgegeven

Adres
Burgemeester Doornplein 8
3331BC Zwijndrecht