Algemene informatie

Roos van der Meijden
Kunstschilder | Pijnacker

Roos van der Meijden Mijn naam is Roos van der Meijden, ik ben 41 jaar en woon in Pijnacker. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien ben ik werkzaam als kunstschilder. Ik schilder zeer realistische stadsgezichten en interieurs. Zowel met acrylverf als olieverf.

Net als vele andere realisten, wordt ook ik beïnvloed door de klassieke schilderkunst. Maar wie langer kijkt zal zien dat mijn schilderijen ook door de moderne tijd en materialen beïnvloed zijn. Met olieverf en acrylverf borduur ik voort op principes van de oude schilderkunst, die ik combineer met mijn eigen inzichten en kleuren.

Herkenbaar in mijn schilderijen zijn de grote diepte suggestie, de fijne manier van schilderen en het evenwichtige kleurgebruik. Vooral stadsgezichten en interieurs zijn onderwerp in mijn schilderijen, waarbij Europese steden mijn grootste inspiratiebron zijn.

Als je mijn schilderijen bekijkt, zal het je opvallen dat ik van vloeren houd. Vooral glanzende vloeren met ingelegde patronen vind ik interessant om te schilderen. In combinatie met contrasten tussen licht en schaduw geven ze de verhalen in mijn schilderijen sfeer. Veel schilderijen zijn gebaseerd op momenten uit mijn persoonlijke leven. Al dan niet symbolisch weergegeven. Voor alle plekken uit mijn schilderijen geldt in ieder geval dat ik er persoonlijk geweest ben.

Telefoonnummer
015-3610199 / 06-25480327

E-mail
info-apenstaartje-roosvandermeijden.nl

KvK-nummer
27355829

Plaats
Pijnacker